8-годишен представя свой роман в димитровградската библиотека

Очаква се седмицата на библиотеката в Димитровград да привлече много посетители

Представянето на детски фантастичен роман „Готвача и магьосника” с автор 8-годишния Тома е една от инициативите на националната библиотечна седмица, която стартира днес. Малкият писател е от софия, но с корени от Димитровград.

Да сменят своя книга с подбрана от наличните в градска библиотека „Пеньо Пенев” ще могат посетителите на библиотеката тази седмица, каза директорът й Илко Чамов. Инициативата, в която се включват от Общината и културната институция ще се проведе от днес до 20 май 2011 г. С поредица мепорприятия ще се опитаме да привлечем хората към книгите и  „Смени книгата с приятел”  е една от тях, каза Чамов. От 10.00 до 17.00 часа днес, а посетителите ще могат да разгледат изложените книги и да си изберат, като в замяна дадат своя книга на библиотеката.

Във вторник програмата включва „Една нощ в библиотеката”, където книгоманите ще гледат илюзии, пантомима, клоунада, авторски поетични четения, сценки и скечове. Тогава са предвидени още тематична изложба „На гости на миналия век”, детска работилница „Всичко мога, всичко знам”, за най-малките – „Приказките на баба”, както и етно изложба и витрина с книги за любителите на екзотични и български кулинарни рецепти и художествено-музикална програма с участието на Акустично джаз трио, дуо Лушка и Тончо Тоневи.

На 19 май в библиотеката ще има „Ден на отворените врати”, а дошлите на място ще получат безплатен абонамент за настоящата година. Същия ден ще се прожектират емблематичните филми „Двойникът”, „На всеки километър, „Любимец 13”.

В последният ден от Националната библиотечна седмица ще стартира „Библиотекар за един ден”. Инициативата дава възможност на читателите, които желаят да се включат в библиотечното обслужване и да видят как става то, допълни Илко Чамов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини