Софиянче с димитровградски корени издаде книга

Тома Ивайлов /в ляво/ бе подробно разпитан за книга от шефът на библиотеката Илко Чамов

8-годишният Тома Ивайлов от София представи днес в Димитровград своя първи роман "Готвача и Магьосника". Книгата е плод на въображението на момчето, чиято майка -димитровградчанка забелязала забавните истории, които синът й разказва и ги записала на касетофон. И макар, че това се случило преди 3 години, родителите на Тома не се отказали и с много перипети успели да вдъхнат живот на книжката. А тя по забавен начин описва приключенията на готвач и магьосник, в добавка има и няколко готварски рецепти.

Невръстният автор днес бе ошашавен от много внимание. Най-напред с поздрав и торта го изненадаха от СОУ "В.Левски", училището на майка му и лелите му. После с въпроси за книгата го затрупаха децата от ОУ"Пенчо Славейков", който дойдоха на промоцията.

Децата от ОУ"Пенчо Славейков" затрупаха Тома с въпроси за книгата

Тома разказа, че харесва да измисля забавни истории и така развлича по-малката си сестричка. Не умее да готви, но е сигурен, че ще напише още книги, защото има много идеи в главата си. Даже вече е ясно и заглавието на втората му книга, издаде майката Мариела. Илюстрациите в книжката са дело на лелята на Тома - Катя, която по професия е художничка. Те били публикувани след одобрението на малкия талант.

Тома  /в средата/, заобиколен от майка си Мариела и леля си Катя
Първата книга на Тома Ивайлов

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини