Отличиха изявени димитровградски математици за 24 май

Хепанинг под наслов: „Моят град” на който бе представен проектът „Симетрията на моя град” се състоя в лятната читалня на библиотеката днес. Проекът на Иван Златев и Николай Шидеров от ПМГ -Димитровград им донесе второ място на Международния конкурс „Математика и проектиране”, който се проведе наскоро в Москва.

Днес разработката, с която двамата спечелиха наградата бе показана пред публика. Кметът на общината Стефан Димитров, директорът на Хуманитарната дикеция Милена Тодева, директори, учители и културни дейци дойдоха на хепанинга. Поздравления за доброто представяне отправи градоначалника, а председателят на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова разказа, колко дълъг е пътя до развиването на таланта на един ученик.

Градоначалникът Стефан Димитров пожела успехи на двамата дванайсетокласници Иван и Николай

Учители по математика, чиито възпитаници са завоювали призови места на престижни конкурси и олимпиади през годината, ще бъдат наградени на официална церемония, която ще се проведе днес от 17.00 часа в Лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Това съобщи председателя на Общинския съвет Катя Чалъкова.

Мариана Цукова от ОУ"П.Славейков" бе една от наградените от Чалъкова преподаватели
Катя Чалъкова бе отличена като ръководител на проекта за симетрията на Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини