Младите хора от Димитровград стават конкурентноспособни в Европа

Един от инициаторите на срещата -дискусия бе доброволката Дайна Табуна

Как младите хора от Димитровград и страната да си намерят работа в Европа и да се улесни достъпа им до пазара на труда дискутираха на среща в Димитровград вчера представители на Ученическия парламент, неправителствени организации, младежки стпруктури на политически партии. Тя премина под надслов "Младежта в движение” – да направим повече за младите хора в Европа.

Идеята на Детския и младежки център и доброволката Дайна Табуна бе да се разясни нова водеща инициатива на Европейската комисия „Младежта в движение”, която има за цел да помогне тези млади хора да натрупат знанията, уменията и опита, от които се нуждаят, за да превърнат първата си работа в реалност.

Според изнесените от организаторите данни, близо 5 000 000 млади европейци търсят активно работа към настоящия момент. Едно от важните неща за младите хора от България е нивото и качеството на тяхното облазование, така че те да станат конкурентно способни на европейския трудов пазар.

Дискусията събра представители на неправителствени организации, партии, читалища и много млади хора

Инициативата „Младежта в движение” предлага 28 ключови действия, които трябва да съобразят образованието и обучението с потребностите на младите хора и да насърчават повечето от тях да се възползват от стипендиите на ЕС за образование ли обучение в друга държава. Това ще увеличи шансовете на младите хора за намиране на работа и ще подобри достъпа им до пазара на труда. В срещата участие взеха и димитровградският кмет Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова.

 

Дискусията уважиха и представители на различни политически партии в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини