В деня без тютюнев дим: Без цигари на обществени места

Заведенията изкараха маси навън, а проверките за тютюнопушене през лятото намалят

В деня, в който се отбелязва Световния ден без тютюнопушене собственик на заведение от Димитровград за пореден път апелира да се забрани тютюнопушенето на обществени места в България. Христо Ташев, който е съдържател на кръчмата "Татко Барба" сега не отчита отлив на клиенти заради въведената в началото на годината Наредба за тютюнопушенето в заведенията.

Според него, от зимата насам от нормативния акт нямало голяма полза, защото в неговото заведение например залата за пушачи била винаги пълна. Тази на противниците на тютюневия дим останала празна.

Въпреки това, Христо е спазвал всички изисквания и е проверяван редовно от т.нар. Никотинова полиция към Регионалната здравна инспекция. "Има заведения, които регистрираха и загуби заради отлив на клиентела", коментира още Ташев.

Неофициално Наредбата за тютюнопушенето отпада през лятото защото почти всички заведения в Димитровград махат врати и прозорци и изкарват маси. Самите здравни инспектори също не са скрили, че ще проверят по-малко през лятото.

Според Ташев, това не решава проблема пушачи-непушачи, а е само временно затишие пред буря следващата зима. Ако се въведе забрана за тютюнопушене ще бъдат засегнати пушачите, но за заведенията проблемът ще се реши кардинално.

Собственикът на "Татко Барба" Христо Ташев още настоява за тотална забрана на цигарите в заведенията
Залите за пушачи през зимата останаха празни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини