Димитровград се поклони пред Ботев и загиналите за свободата на България

Кметът Стефан Димитров и зам.кметът Красимир Минев слагат венец на паметника на Хр.Ботев 

Десетки димитровградчани се поклониха днес пред паметника на Христо Ботев и така почетоха великия български поет и загиналите за свободата на България. Венци и цветя поднесоха кметът Стефан Димитров, заместниците му Красимир Минев и Христо Колев, председателя на Общинския съвет Катя Чалъкова, общински съветници от различни сесийни групи, представители на различни политически партии,общественици, ученици, учители и граждани.

Преди поднасянето на венците присъстващите паднаха на колене пред героизма на Ботев и загиналите на свободата на България.

Под звуците на духовата музика прозвуча и рецитал на възрожденски песни и стихове в изпълнение на ученици от ОУ „Пенчо Славейков”.

Да продължим делата на великите ни сънародници, за да може страната ни да заеме достойно място в Европа и в света каза в словото си пред паметника на Ботев председателят на ОбС Катя Чалъкова.

Кметът Стефан Димитров пожела никога да не забравяме Христо Ботев и загиналите за свободата и винаги да ги почитаме с минута мълчание и поклон.

Рецитал на учениците от ОУ"Пенчо Славейков"
Присъстващите паднаха на колене пред Ботев и загиналите за България

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини