320 деца събира "Златен извор" утре в Димитровград

Над 320 деца ще вземат участие в тазгодишното издание на Националния фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор, съобщи Кера Тодорова от Детския и Младежки център. Фестивалът ще се проведе в събота и неделя в театър „Апостол Карамитев”. Организатори са Община Димитровград, образователното министерство, националният дворец на децата и общинското предприятие „Детски и младежки център”.

23 детски вокални състава и 41 индивидуални изпълнители от Стара Загора, Казанлък, Нова Загора, Смолян, Кърджали и др. ще вземат участие в трите конкурсни направления на фестивала за изпълнители, нова авторска забавна песен на фолклорна основа и нов съвременен забавен аранжимент и обработка на българска народна песен, казаха организаторите.

Най-добрите изпълнители ще бъдат отличени от жури с председател проф. Петър Льондев и членове -  Хайгашот Агасян, композитор и Ани Сарабян от МОМН. От 18.30 часа на 4 юни ще се проведе и галаконцертът на "Златен извор". В неделя участниците ще разгледат забележителностите на Димитровград. Предвидени са посещения в НАОП „Джордано Бруно”, Историческия музей и парковете.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини