След Страсбург димитровградското ПМГ отива в Брюксел

Ръководителят на проекта Илияна Славова /третата в ляво/ и петте ученички

Пет ученички от димитровградската ПМГ „Иван Вазов” се класираха на призовите места след участие в проект „Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция”, каза директорът на училището и ръководител на проекта Илияна Славова. 

Разработката е по инициатива на евродепутатката Илияна Иванова и бе свързана с популяризирането на доброволческата дейност и провокиране интреса на младите хора към нея.

След защитата на проекта на 8 юни в Ст.Загора, момичетата от Димитровград са сред наградените с екскурзия до Брюксел. На второ място сред 30 класирани участници е Деница Маринчева, трета е Моника Кирова, на пето място е класирана Елена Добчева, седма е Славка Василева, а осма - Диана Полихронова.

Доброволческият проект на ПМГ приключи в края на месец май, от 45 участници 30 стигнаха до финала и ще посетят Европейския парламент в Брюксел.

В продължение на 6 месеца ученичките извършваха различни доброволчески дейности - учиха децата от градините на народни танци, помагаха на ученици при обучението по математика, организираха арт терапия на малчуганите от Дневния център за деца с увреждания и др. Повечето от дейностите по проекта целят развитието на творческата натура на децата и разширяване на познанията им в различни области, коментираха още при пердставянето на разработката момичетата.

На 11 март група от ПМГ "Ив Вазов" посети Струсбург

През март т.г. друга група от ПМГ посети Страсбург по линия на програмата "Евроскола", където нашите ученици се представиха повече от блестящо в симулацията на работата на Европейските институции, припомни Илияна Славова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини