Откриха плувното лято с уроци по водно спасяване

Плувното лято започна

С демонстрации на плувни спортове и оказване на първа помощ при инцидент във водата започна плувното лято на басейн "Химик" в Димитровград днес. Специалистът по водно спасяване от Областната структура на БЧК в Хасково Недялко Атанасов показа как се прави дишане уста в уста, сърдечен масаж и помощ при травми във водата.

Пред Dimitrovdrad.bgvesti.net друг специалист по водно спасяване от Хасково Антон Налбантов коментира, че това е първото подобно мероприятие в Димитровград, организирано съвместно с общината. Идеята е, децата да се научат да се пазят при плуване, а то да премине спокойно и без инциденти. Много важно е малчутаните да не обикалят по неохраняемите водни обекти в димитровградско, подчерта Налбантов и припомни, че преди години река Марица тук взе четири жертви. Миналото лято в Хасковска област има три случая на удавяния, припомни специалистът от БЧК.

Налбантов разказа, че от есента в Димитровград стартират две програми за обучение на децата по плуване. Едната е за ученици от 3 до 5 клас, а другата обхваща малчутаните в градините и техните родители, защото това е първият им досег с водните спортове. След успешното прилагане в Хасково, програмите взаимстват сега и от други общини.

Сезонът на банските...

От понеделник стартира обучението по кроул и гръбен кроул на басейн "Химик". То ще бъде в дните понделник, четвъртък и събота преди обяд и ще обхване деца от 8 до 12 години, каза преподавателят по плуване Емил Яворов. Децата ще плащат месечна такса от 10 лв., която ще се използва за закупуване на консумативи за уроците.

Демонстрации по плуване имаше днес на басейна
Както и показно как се прави изкуствено дишане и сърдечен масаж
"Галаксико" вдигна градуса на настроението

Входът за единствения басейн в Димитровград ще е безплатен за ученици и това лято. Билет от 2 лв. ще плащат само възрастните.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини