ПМГ изпрати най-добрия си випуск, депутат зове да се върнат в родината

Илияна Славова връчва дипломата на ученикът -символ на гимназията Жулиета Добчева

За 15-ти пореден път с тържествена церемония в северната част на бул."България" ПМГ"Иван Вазов" изпрати 98 абитуриенти от Випуск 2011. Депутатът и бивш възпитаник на училището Иван Петров, кметът Стефан Димитров, председателят на ОбС Катя Чалъкова и съветници бяха гости на дипломирането. Заедно с тях бяха и много развълнувани родители,бивши и настоящи учители и приятели на абитуриентите..

Много добър 5. 07 от държавния изпит по български език и литература е общия успех на Випуск 2011 похвали се директорът на училището Илияна Славова. Много добър 5.06 е общата оценка от предметите по втория избираем зрелостен изпит на абитуриентите. 32 са отличните оценки от държавния изпит по български език и литература, а 34 са шестиците от втория зрелостен изпит.

"Изпращаме един от най-успешните випуски на ПМГ в Димитровград", категорична бе Илияна Славова. Първи по успех се класира 12 б клас с общ успех 5,62. Втори е 12 а клас, трети- 12 в, а четвърти са 12 г клас

Официалните гости на церемонията на ПМГ

Петима зрелостници от гимназията имат пълни шестици от матурите по различните предмети- Инна Ангелова, Жулиета Добчева ,Ивайло Кръстев, Емилиян Николов, Пламена Стоянова.Отличниците първи получиха дипломити си, заедно с награди от училището и община Димитровград. 

Много от абитуриентите са приети във висши учебни заведения в България, други ще поемат към Великобритания, Шотландия, Австрия, Германия и Кипър, стана ясно на тържествената церемония. Да продължат напред и много успехи пожела градоначалникът Стефан Димитров, а депутатът от ГЕРБ Иван Петров призова младите хора след като завършат образованието си в чужбина, да се върнат в България, защото страната има нужда от тях. Развалнувани бяха словата и на ученикът -символ на гимназията за тази година Жулиета Добчева, на преподавателите на младите хора, на родителите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини