Благотворителен търг на КДК набира средства за ремонт

Младите хора от кръжока по изобразително изкуство към Детският комплекс ще вземат участие в базара на произведения пред КДК, на снимката Рая Апостолова със своята картина

Благотворителният търг на КДК- Димитровград за набиране средства за ремонта на зала "Асен Краешников" ще се състои днес. Мероприятието вече бе отложено веднъж заради националния траур миналия четвъртък. От 20.00 часа в комплекс "Планета Пайнер" ще започне концерт на димитровградски творци, който ще предхожда търга, каза шефът на клуба Инко Белгелов. Пред публиката ще се изявят Акустично джаз трио, група „Стрейт”, Забавно-духовия оркестър с новата им солистка Елеонора Сталева, „Ню кристъл бенд” и др.

В паузите на ценители ще бъдат предлагани близо 30 произведения на творците Владимир Пенев, Христо Панев, Панчо Панев, Георги Георгиев, Нено Александров, Владо Запрянов, Яна Димитрова, Данчо Йорданов, Жеко Димитров, Евгени Димитров, Стефан Чурчулиев, Гроздан Грозев, Здравко Нейчев и Калина Атанасова. Входът за граждани е 3 лв., а кувертът във ВИП-ложите струва 3 лв.

Паралелно с това базар на произведения на местни автори - книги и картини ще бъдат изложени пред зала "Асен Краешников" и кино "Планета пайнер", напомни Инко Булгелов. В инициативата са решили да се включат и децата от школата по изобразително изкуство към Детския комплекс. Върху специално подготвени платна те са рисували с маслени бои природни картини, а творбите ще могат да се закупят от всеки желаещ тази вечер.

Т.Вълчева

Младите таланти със своите произведения
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини