Гонят с препарат кърлежите в димитровградско

Вторият етап на пръскането срещу кърлежи започна в димитровградско, казаха еколозите в общината. За два дни - вторник и сряда с препарата "Винилосеп 50ЕК" са обработени тревите в парковете, стадион "Миньор", Автопазара, парка зад сградата на Общината, кварталите Мариино и Черноконево, централният бул."България" и района на бул."Раковски" в посока хотел "Славяни".

Третирани срещу опасните акари още са кв.Каменец и градинките по бул."Ст.Стамболов", около магазин "Прима", тревните площи до сградата на Социално подпомагане и бившето АПК.

Тази вечер ще бъдат обработени с химикали градинките и парковете в кв. Славянски, двата гробищни парка, района около басейн "Химик" и МБАЛ "Св.Екатерина". Утре са наред тревните площи във всички детски градини и училища в града и общината.

Третирането срещу кърлежи ще продължи до 25 юни. Пръскането започва в 22.00 часа, а навсякъде от фирмата "Екоконтрол" поставят информационни табели, карантинния период е 24 часа.

Табели вече са разлепени на всички паркове в града

Четири случая на ухапани от кърлежи има в димитровградко от началото на май до сега, напомниха от Регионалната здравна инспекция. Всички са развили марсилска треска, причинена от опасния акар. В началото на август предстои и трети етап на обработката срещу кърлежи в общината.

Да не се посещават тревните площи пръскани предната вечер, предупреждават от общината

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини