Експерт: Димитровград не трябва да се комплексира от тоталитарната архитектура

Димитровград не трябва да се компексира от своята архитектура, наричана тоталитарна, а да използва това за привличане на туристи заяви Любозар Фратев, който е председател на Тракийския туристически съюз със седалище в Пловдив. Фратев бе един от гостиващите днес в града туристически спецове, който правят оглед на забележителостите на общината. Според експертът, градската управа трябва да се погрижи за разнообразяване на туристическите атракции, а лично на него му направило добро впечатление чистотата и реда в Димитровград.

Фратев припомни, че България предстои да се раздели на 8 туристически района, Димитровград попада в Тракийския, заедно с Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Ст. Загора и др. След като летище Пловдив бъде ремонтирано, пристигащите групи туристи ще могат да си избират дестинация из България, според интересите.

Че се работи в посока нови туристически аткрации подчерта и кметът Стефан Димитров. Той каза, че предстои изграждането на 10-метрова кула за катерене, града разполага и с въжен парк "Питър Пан", както и с други привлекателни за посетителите места.

 6 от обявените над 15  туроператори и хотелиери дойдоха на срещата тази сутрин в общината

В своебразен музей на 50-те години може да се превърне града ни веднага, убедена е Живка Шишкова от Дом-музей "Пеньо Пенев. Разполагаме с експозиция показваща основаването на бригадирското движение, такава с най-новата история на града, както и музей, съхраняващ живота и творчеството на поета Пеньо Пенев. Последната може тематично да се обвърже с един от най-красивите паркове на Балканския полуостров, носещ името на поета с ватенка.

Според шефът на Тракийският туристически регион Димитровград има потенциал да привлече туристи

Шест от 15-те предварително заявили участие хотелиери и туристически фирми дойдоха на оглед в димитровградско. Преди обяд те обиколиха музеите и се разходиха из Защитената местност "Злато поле". Довечера ще присъстват на спектакъла, подготвен от Общината на Извора на нимфите край Каснаково.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини