Фитнес зала на открито спретнаха в Димитровград

Шест уреда има на новата фитнес площадка до входа на стадион "Миньор"

Открита фитнес зала привлича любителите на спорта от седмица в Димитровград. Спортният терен е с шест уреда и е разположен на входа на стадион "Миньор", близо до ремонтирана преди повече от година гимнастическа площадка по линия на "Еврофутбол".

Инициативата за поставянето на уредите е на Общината, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net завеждащата спортни дейности Галина Тодорова. Стойността на изработката на настилката и закупуването на спортните съоражения е близо 18 000 лв. Паралелно с това е разширена като площ и съседната гимнастическа площадка с лост и успоредка. 

Тодорова сподели, че хората, занимаващи се със спорт и поддържане на физическа форма в Димитровград ще могат да тренират непрекъснато тук. Проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net днес показа, че дори и в обедните жеги имаше желаещи да спортуват. Младите хора казаха, че уредите не са лоши, макар и по-различни от тази в традиционните фитнес зали. Вечер площадката се пълни с хора, дошли да се разтоварят от ангажименти, коментира още експертът в общината. Спортните съоражения са подходящи и за жени, защото са леки, допълни Галина Тодорова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини