На пряко: Димитровградчани "пробваха" новата ЖП линия

Табелите с предупреждения не спират потока от хора през строящата се линия

Димитровградчани масово нарушават правилата и пресичат ремонтиращата се ЖП линия в района на Автогара. В момента там върви строежа на високоскоростната отсечка Пловдив -Свиленград от подизпълнител на италианската фирма "Асталди".

Въпреки поставените табели, че това е строителен обект, има опасност от падане и е забранено преминаването на външни лица потокът от пешеходци не спира целодневно, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

"От тук е по-лесно, вместо да обикаляме през надлеза", оправда се 44-годишният Димитър, който бързаше по работа в центъра. Според него, когато няма копаещи машини или работници с лопати нищо не пречи да се минава през строителния обект. Затова мъжът бе избрал обедно време да се придвижи до другия край на града.

Движението през строящата се ЖП линия не секва

Докато не се сложат по-сериозни заграждения потока от хора вероятно няма да спре, коментира зам.кметът на Димитровград Христо Колев. Той припомни, че фирма "Асталди" ще работи в района и през юли, когато приключва изграждането на ЖП отсечката до Димитровград.

"Асталди" приключва работа в Димитровград в края на юли

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини