В СУПЦ обучават и готвачи?

Шивачество е една от специалностите по които се обучават сега в СУПЦ

Дали да бъде разкрита нова специалност към Социално-учебният професионален център в Димитровград ще решават утре съветниците от местният парламент. На редовната си юнска сесия те ще разгледат докладна от кмета Стефан Димитров, в която се предлага ново обучение по готварство. Три са специалностите които изучават в момента потребителите в СУПЦ. Това са шивачество, електробобинаж и бояджииство-тапетаджииство.

Програмата за специалността "Готвачество" е одобрена от Министреството на образованието и може да се прилага за обучение на потребители на социалните услуги, мотивира се градоначалникът в докладната. Според него,така ще бъдат подобрени и възможностите за социална интеграция и реализация на пазара на труда на хората в СУПЦ. Центърът обучава лица с намалена трудоспособност над 16 години и деца в риск.

На утрешната сесия ще се разгледа и вариант за увеличение на бюджета на СУПЦ заради приключване на проекта "Социално предприятие". Предложението е сумата за издръжка на центъра да нарасне на 69 873 лв., които да бъдат осигурени от бюджета на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини