Домоуправители търсят строителни фирми с 5-те бона на общината

11 проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки в Димитровград ще финансира Общината, всеки от тях е на стойност 5 000 лв. Специална комисия, назначена от градоначалника избра победителите в конкурса от общо подадените 14 проекта. Надпреварата бе обявена от тукашната администрация през пролетта. Подмяна на настилки, озеленяване и зацветяване, монтаж на детски съоръжения, беседки, монтиране на кошчета за боклук и др. включват дейностите. Подадените от домоуправителите проекти касаят най-вече централна градска част, казаха от общината.

Вече са подписани и договорите с одобрените за ремонт градинки пред блокове и кооперации. В тях е посочено, че дейностите трябва да приключат в срок от 2 месеца, след като домоуправителите получат парите, което се очаква да стане през следващата седмица. Срокът за засаждане на дръвчета и озеленяване е до 30 ноември. Домоуправителите сами трябва да си потърсят фирми, които да изпълнят строителните, озеленителните и монтажните работи по проекта.

Повечето от подадените проекти са в централна градска част

От община Димитровград ще извършват периодични проверки за това как се изпълняват проектите и се разходват средствата. Ако се установи, че парите не са използвани по предназначение, те ще бъдат връщани, заканиха се от тукашната администрация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини