Експерти от три държави ремонтират амонячния цех в "Неохим"

Експерти от три държави- САЩ, Англия и Чехия, заедно с българските си колеги от "Неохим" проведоха серия от срещи заради реконструкцията на цеха за производство на амоняк, казаха от пресслужбата на торовия завод. Инж. Калинка Койнарска, която е технически директор на дружеството заяви, че разговорите целят да изяснят редица технологични въпроси по ремонтите, информацията около тях и доставките.

Специалистите са разгледали и проект на графика  за демонтажни, монтажни и инспекционни дейности, както и отговорностите между "Неохим" и чуждите фирми "Кох Глич" и "KBR" при реконструкцията. Обсъдена е и възможност за ремонт на горелките, след като бъде получен доклад от фирмата производител в Чехия.

Модернизацията на едно от основните структурни звена в торовото дружество ще продължи до 2013 г. и ще се извършва по време на плановите капитални ремонти, припомниха от "Неохим". Предвижда се да бъдат направени инвестиции за около 30 млн. лв. След завършването на ремонта рязко ще се подобри енергийната ефективност при експлоатация на мощностите. Очаква се да намалее в пъти изхвърлянето на парникови газове в атмосферата и да бъде снижен чувствително разхода на природен газ за единица продукция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Момент от работните срещи на срециалистите в "Неохим"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини