"Пътуващи артисти" представят Димитровград в Европа

Милена Тодева

Община Димитровград се включи във втората фаза на проекта Art Farers (Пътуващи артисти), които се реализира по програмата на ЕС "Образование и култура". От 6 до 10 юли в гръцката столица Атина се проведе поредният семинар по проекта. В него участие взе директорът на Хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева. 

Целта на разработката, в която участват близо 20 европейски държави е да бъде направена своеобразна културна презентация на съответната държава, чрез готуване на артисти от други държави със своите произведения, обясни Тодева. Тя е била и единственият български представител на форума в Атина, след покана от гръцката организация „ЕКОС”, която е бенефициент по проекта.

Сформиране на уъркшоп и семинари, с които да запознаят населението с изкуството си е друга от целите на арт разработката. В нея могат да участват скулптури, художници, музиканти, актьори, които включват хора от своята общоност в гостуващата държава. Предимно малки общини се включват в проекта, за да се даде възможност и на хората да се докоснат до културата и изкуството на други народи, допълни Милена Тодева

Всеки желаещ творец от Димитровград може да представи себе си чрез портфолио, е една от идеите на тукашната община. Търсят се и варианти за това как проекта може дапродължи да се развива тук. За финансирането на проекта ще се разчита на Европейските фондове.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини