В Димитровград: На прав път сме по казуса с паяка

Общината все още чака отговор от Министерството на транспорта по казуса със спирането на паяка, който вдига неправилно паркиралите коли в Димитровград. Днес официален коментар по темата направи пред медиите зам.кметът Христо Колев. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net писа някщолко пъти вече, специализирания автомобил за вдигане на нарушители в Димитровград спря работа на 25 юни заради липса на лиценз за обществен превоз. Такъв обаче не може да бъде издаден на Общински предприятие, каквото е "Паркинги и гаражи", а само на дружества, регистрирани по Търговския закон.

"Има пробойна в Закона за автомобилните превози", призна и зам.кметът. И допълни, че такъв казус като този с паяците в Димитровград и Хасково не е предвиден. "Ние продължаваме да твърдим, че паякът не е извършвал превоз на товари, защото няма изпращач, получател, договор, допълни Христо Колев. Това действие на паяка е визирано в Закона за движение на пътищата като принудително преместване на пътни средства.

От Общината смятат, че са на прав път, затова са обжалвали и заповедтта на ДАА за спиране работата на паяка. Неправилно паркиралите возила в Димитровград ще продължават да се санкционират с фишоне и глоби, каза зам.кметът.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини