Димитровград - рекордьор по разводи - преглед на печата

Димитровград -рекордьор по разводите пише в темата от новия си брой вестник "Тракия 21 век". Според изданието, неграмотните в общината намаляват, висшистите емигрират. данните са от последното за България преброяване, според което 6,2% от хората, разтрогнали брака си живеят в Димитровград. 3538 души в общината са заявили, че живеят на семейни начала, най-много те са в градовете Димитровград и Меричлери.

Бойко изпълни обещанието си - ремонтират околовъстното, информира и димитровградския , които пише за подписаното споразумение между общината и АПИ за ремонт на 3,4 -километровото трасе на стойност 3 480 000 лв.

10 специализанти подготвя МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград, друга тема от новия брой на "Тракия 21 век". На част от тях здравното заведение плаща таксите за обучение, на други поема курсовете. Това обаче е начин в тукашната болница да бъдат привлечени и задържани специалисти.

17-годишната Бояна пише до Бойко, как една ученичка написа писмо до премиера за тежкото състояние на българските земеделци, четете на стр.7. Ученичката е Бояна Янева от димитровградската езикова гимназия, която напразно чакаше да връчи писмото си на премиера по време на визитата му в Димитровград във вторник.

Това бе последния брой на вестник "Тракия 21 век" преди лятната ваканция, през август изданието няма да излиза.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини