С Бебешко кафе отбелязват седмицата на кърменето в Димитровград

Преди година димитровградските майки първи в региона се престрашиха да говорят за кърменето и нахраниха децата си в парка

"Бебешко кафе" организират тази неделя, 7 август майки, членове на Ла Лече лига в Димитровград. Неформалното събиране в детски център "Светулковци" цели да популяризира естественото хранене на бебета в Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август.

"В рамките на два часа - от 10.30 до 12.30 часа всяка майка може да се присъедини към нас и да сподели опит и зададе въпроси, които я интересуват - за кърменето, храненето и отглеждането на децата", каза Силвия Диянова, която е член на Ла Лече лига.

В Световен мащаб седмицата на кърменето се отбелязва от 1992-ра година в 120 страни. В Димитровград за пръв път миналото лято бе организирано кърмене в парка, в което се вкючиха десетина майки. Още тогава жените искаха да докажат, че да храниш детето си с естествено мляко не е отживелища, а нормален природен процес.

"Бебешкото кафе" в седмицата на кърменето ще се състои в детски център "Светулковци" в неделя

Статистиката обаче и днес сочи, че близо 94% от българските майки хранят бебетата си с адаптирано мляко. Най-често детето се кърми първите два месеца, след това се преминава на изкуствено хранене. Мотивите на майките в България са различни - от недохранване на дедето до това да не развалят бюста си.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини