Пак не се разбраха за състава на ОИК в Димитровград

И на днешното събиране не бе постигнат консенсус за състава на ОИК

След едночасови разговори представители на пет партии в Димитровград не можаха да постигнат консенсус по въпроса за разпределението на местата в Общинската избирателна комисия. Днес бе втората сбирка на политическите сили, свикана от кмета Стефан Димитров, след като в понеделник пак не бе постигнато споразумение по същата тема.

17 са местата в Общинската избирателна комисия, според квотното разпределение  с най-много места - осем в Общинската избирателна комисия са управляващите от ГЕРБ. По трима са представителите на Коалиция за България и ДПС, с по един член в ОИК са Атака, НДСВ и Синята коалиция.

На днешната среща част от предложенията на партиите за състава на ОИК претърпяха някои промени. Едно остана предложението за шеф на комисията, то е за дългогодишния председател Димитър Гавазов, който бе предложение на НДСВ. За заместници бяха номинирани Антония Славова от Синята коалиция и Стамен Янев от "Атака". Трима души се борят за секретарското място в ОИК - това са Николай Григоров от ГЕРБ, Айше Вели от ДПС и Веселин Тодоров, предложен от Коалиция за България. Въпреки многобройните увещания на градоначалника за постигане на някакво споразумение, разбирателство за това кой да е в ръководството на комисията не се постигна. След това представителите на медиите бяха помолени да излезнат от залата.

До 18 август трябва да бъде сформирана Общинската избирателна комисия в Димитровград, ако партиите не се разберат състава й, той се назначава от ЦИК според квотата от последните парламентари избори.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини