Бебешко кафе популяризира кърменето в Димитровград

Бебешкото кафе все пак се оказа полезно за майките от Димитровград, решили да го посетят днес

Десетина димитровградски майки посетиха днешното Бебешко кафе в Седмицата на кърменето, която се провежда всяка година в началото на август. В рамките на два часа тази сутрин в детски център "Светулковци" жените се обменяха информация за кърменето и храненето на децата, режимът на отглеждане и спане на малчуганите.

Да почерпи опит заедно със своя съпруг бе дошла и бременна в последните месеци димитровградчанка, разказа Силвия Деянова от "Ла Лече лига", която е член на лигата, организатор на мепроприятието.

Обикновено повече въпроси имат бъдещите майки когато очакват първото си дете, при втора бременност жената е по-уверена и знае какво й предстои, коментираха организаторите. Като цяло българските майки смятат, че са добре информирани по темата "кърмене и отглеждане на дете" защото често посещават форумите в интернет, от където черпят информация. Майки получиха и полезна литература за предимствата на естественото хранене и здравето на бебето.

Седмицата на кърменето се отбелязва от 1992-ра година в 120 страни в първата седмица на август. В Димитровград за пръв път миналото лято бе организирано кърмене в парка, в което се включиха десетина майки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини