Димитровград подписа договора за иновативното културно събитие

Разходка с каик по река Марица ще бъде една от атракциите на екофестивала

Договорът за реализиране на иновативно културно събитие подписа вчера в Министерството на регионалното развитие кметът на общината Стефан Димитров. Разработката на тукашната администрация под надслов "Формула Марица Арт- екофестивал" е една от 40-те, които ще се реализират в общини от цялата страна. Стойността на проекта на Димитровград е в размер на 524 200 лв., каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net  зам.кметът Росен Кузев.

Още в началото на юли стана ясно, че димитровградска община е сред одобрените от оценителната комисия по схемата „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" на оперативна програма „Регионално развитие". Общата стойност на предоставената безвъзмездна финансова помощ е 19,5 млн.лв. от които 16,6 млн.лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

От МРРБ информират, че освен 40-те общини, с които вече са подписани договорите има и още 15 резервни проекта, които са одобрени, но не достига финансиране за тях.

Разработката на община Димитровград включва разходка по река Марица с каик и други видове съвременни плавателни средства и организиране на биваци с лагерен огън на няколко места на брега и други мероприятия. Около тази идея се обединиха общественици и граждани по време на организираното през февруари тази година обсъждане.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини