Смолянско село моли Янкова за улици, старица за подслон

Въпреки че лекува счупен крак, кметът на Турян Тодор Пейков не пропусна да напомни, че хората чакат и три улици в селото.

С празнична литургия и курбан в смолянското село Турян местните хора почетоха християнския празник Рождество на Пресвета Богородица, на който местната църквица на над 150 години"Света Богородица", чества и храмов празник.

Да се черкуват на Малка Богородица дойдоха гости от Смолян, Пловдив и туристи почиващи в района.

Ръководството на Смолян, начело с кмета  Дора Янкова и заместникът й Михаил Генчев,  както и общинските съветници от БСП, се помоли за здраве в уникалния православен храм, носещ името на Божията майка.

Енорийският свещеник отец Георги отслужи празнична литургия, след която всички опитаха от традиционния празничен курбан за берекет.

Кметът на смолянското село Тодор Пейков благодари  за ремонта на пътя от Смолян до Турян, но напомни, че хората се надяват и три от главните селски улици да бъдат довършени.

Янкова обеща поне една до зимата, а другите две на пролет.

95-годишната Руска Василева помоли за подслон за зимните месеци в Смолян. Възрастната жена обясни, че не би сменила Турян за града, особено през лятото, но заради сърдечно заболяване й се налага често да пътува до болницата. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини