Изпитвателната лаборатория в Неохим с нов сертификат

Инж.Мария Хубенова със сертификата за преакредитация

Изпитвателната лаборатория „Екология” към "Неохим" бе преакредитирана с разширен обхват по БДС стандарт и получи сертификат, валиден до 2015 година, съобщиха от пресслужбата на торовия завод в Димитровград. 

Създадена през 2004 г., лабораторията за пръв път защитава изискванията на Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ през 2007 г., а  полученият тогава сертификат важеше до 31 август 2011 г., припомниха от "Неохим"

С помощта на новата акредитация лабораторията може да изследва отпадъчни, промишлени, охлаждащи, битово-фекални, повърхностно течащи, дъждовни, питейни и  природни.

Обект на анализ ще бъдат и емисии на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух от обекти с неподвижни източници като прах, амоняк, азотен оксид, азотен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, серен диоксид, кислород, метан, формалдехид, метанол и диазотен оксид.

В лабораторията се използват най-съвременни технически средства за измерване и изпитване от световно признати производители. Престижните документи са калибрирани в акредитирани лаборатории и имат валидни свидетелства за това, разказа инж.Мария Хубенова, ръководител на лабораторията в Неохим. Те са атестат за високото качество на изследванията на води и емисии не само за нуждите на торовия производител, а  на десетки клиенти от региона и страната, допълниха от "Неохим". Протоколите, издавани от лабораторията са валидни за всички държави от Европейския съюз, каза от димитровградския завод.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини