Бивш зам.кмет на Димитровград атакува кметския стол

Първият кандидат за кмет на Димитровград вече е факт

Бившият зам.кмет на Димитровград Данчо Данев е първия регистриран кандидат за кмет на общината, казаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от Общинската избирателна комисия. Там са приели документите на Данев за участие в местния вот през октомври от името на Земеделски народен съюз. Същата политическа формация е заявила и кандидатури за управници на няколко села в общината, посочи председателят на ОИК Димитър Гавазов.

Документи за участие в местния вот е подал и сегашният управник на село Ябълково Ванчо Иванов, сочат данните на избирателната комисия. Като цяло се наблюдава раздвижване при регистрацията на кандидати за кметове и съветнически листи, каза председателят на комисията Димитър Гавазов.

Припомняме, че крайният срок за регистрация изтича на 20 септември, първи в кметската надпревара по селата се впусна досегашният кмет на Сталево Панчо Панушев.

Общо 40 формации ще се борят на местните избори в димитровградско тази есен. Кандидатури за кмет на общината са издигнали 14 партии и 2 коалиции, кандидатури за селски управници са заявили 21 партии, 6 инициативни комитети и 3 коалиции. 30 партии са подали заявки за листи за общински съветници, същото са сторили 3 коалиции и 1 инициативен комитет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини