Вяло премина акцията Треска за училище в Димитровград

Димитровградчани и местните фирми откликнаха вяхо на тазгодишната кампания "Треска за училище"

324 лв. бяха събрани от кампанията "Треска за училище", която бе огранизирана тази седмица в Димитровград. Инициативата зад която застана Центърът за обществена подкрепа и фондация "Подари усмивка" трябваше да набере училищни пособия за деца от социално слаби семейства.

Много малко бе събраното в тазгодишната акция в сравнение с миналата година, поясни Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка". Сред дареното и то само по време на днешната общоградска акция са 16 скицника,19 химикала, 58 тетрадки, 11 облечки, 5 блокчета и единични бройки от пастерли, гуми, и др.

С дарените пари от анонимни граждани и само една фирма - "Химтекс" ще се закупят раници на нуждаещите се ученици. По списък, изготвен от Агенцията за закрила на детето тук те са 27. Помощ ще бъде оказана и на деца от Центъра за обществена подкрепа, които имат проблеми с посещението в училище заради липса на пари.

От димитровградската фондация "Подари усмивка" ще използват и ученическите пособия, събрани от предишни акции, за да зарадват нуждаещите се. Акцията "Треска за училище" се проведе за пета поредна година. Миналия септември на инициативата откликнаха много повече хора и бяха събрани огромен брой ученически пособия.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини