И Хаджииванов кандидат, желаещите да кметуват станаха 7

Димитър Хаджииванов също ще участва в напреварата за кмет на Димитровград, внесе документи в ОИК

Бившият кмет Димитър Хаджииванов се регистрира за участие в местния вот днес в Общинската избирателна комисия в Димитровград. Хаджииванов е издигнат за кмет от партия "Лидер", формацията подаде и листа от 21 кандидати за общински съветници. Начело е кандидатът за кмет Хаджииванов, втори е шефът на ТЕЦ-а Стоян Тюйлиев, в листата влизат още Юлиян Семерджиев, Диана Вълева, Олег Филев, Владимир Ангелов и др.

От 4 до 8 съветници в бъдещия местен парламент са очакванията на партия Лидер, каза пред журналисти Хаджииванов. Той обясни мотива си да се кандидатира с това, че е оставил много недовършена работа в мандата преди Стефан Димитров. Бившият градоначалник е убеден, че той и екипа му ще могат да довършат направеното от сегашния кмет. "Ние сме хора, които знаем и можем", допълни Хаджииванов. Че ще бъде на баложат е убеден още бившия кмет, но не прогнозира срещу кого от опонентите си ще се изправи.

Кандидатури за кмет на пет села издигат още от "Лидер". Те са за Ябълково, Черногорово, Злато поле, Каснаково и Скобелево.

Ден преди крайния срок за регистрацията в изборите в Димитровград има седем кандидат-градоначалници. Това са Данчо Данев от ЗНС, Иво Димов от ГЕРБ, Димитър Петров от "Коалиция за България", Катя Панева от "Да за Димитровград", Любомир Богданов от "Граждани за Димитровград", Димитър Хаджииванов от "Лидер" и д-р Кирил Андонов от "Атака", който също е подал документи днес, обобщиха от ОИК.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини