В Димитровград: Обществена трапезария храни бедни и самотни

Обществена трапезария, от която ще се възползват 155 социално слаби лица, пенсионери и такива без доходи ще стартира в Димитровград от началото на октомври, казаха от Общината. Социалната услуга ще се осъществява за трета поредна година в димитровградско, след одобрение на Министерството на труда и социалната политика.

Трапезарията ще работи в рамките на 7 месеца, като услугата ще се предоставя до края на април 2012 година. Първият етап обхваща два месеца- октомври и ноември. Партньори в социалния проект с фонд "Социална закрила" са Община Димитровград, Клуб на пенсионера „Доброшин” в село Добрич, КНСБ -Димитровград. Топла супа, основно ястие и хляб ще получават потребителите на трапезарията всеки работен ден. 

От услугата могат да се възползват лица и семейства, които са на месечно подпомагане по чл. 9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net
    

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини