Над 30 подкрепиха приемната грижа в Димитровград

Над 30 души се поинтересуваха какво представлява приемната грижа по време на открития информационен щанд в Димитровград вчера. Той бе организиран от Центърът за Обществена подкрепа пред Общината и даваше повече информация за това как може да се стане приемен родител.

Че има разлика между приемната грижа и осиновяването повечето димитровградчани не знаят, коментира пред директорът на центъра Таня Иванова. Според нея, едва 5-6 души от 30-тината попитали са наясно с този вид социален ангажимент. Приемен родител е когато се грижиш за дете в собствения си дом, защото неговите родители не могат да полагат грижи за него, поясни Иванова.

За да се ангажира като приемен родител даден човек, трябва да е сигурен в решението си, да има подкрепата на близките си, както и достатъчно време за общуване с детето, поясняват още специалистите. Друго важно условие, е че приемните родители получават финансова подкрепа от държавата, могат винаги да потърсят специалисти при проблем и не на последно място дават подслон на изоставено дете.

Малцина димитровградчани подкрепиха с подписа си инициативата за приемните семейства

Освен на открито, желаещите да получат повече информация за приемното родителство могат да потърсят работещите в Центъра за Обществена подкрепа, които се помещава в сградата на бившето училище "Климент Охридски".

Кът за игри и рисунки бе организиран за децата по време на двучасовата кампания вчера

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини