Завод Вулкан спира заради циментовия дъмпинг -преглед на печата

Димитровградският завод "Вулкан" спира работа от началото на следващата година заради циментовия дъмпинг, пише във водещо заглавие над главата вестник "Тракия 21 век". Седмичникът, който излиза днес информира, че завода става център за смилане. Решението, от фирмата собственик  "Италчементи груп" са взели заради постоянния спад на пазара на цимент през последните 3 години. Засегнат е и вноса на значителни количества от съседните държави. От дружеството, стопанистващо "Вулкан" посочват още, че като член на ЕС България трябва да спазва строги правила по отношение на емисиите въглероден диоксид, което е друга от причините за промяната.

Колко струва един нотариален акт -това е темата на новия брой на "Тракия 21 век" от днес. В материала с автор Милко Милков се разказва за две взаимноизключващи се решения, взети на общо събрание в село Брод и касаещи земеделски сдружения.

Ремонтират школото в Ябълково напролет, пише още димитровградският вестник. Забавяне на тръжната документация е отложило ремонта в училището, които е бил плануват за септември тази година. Сградата там ще се санира и топлоизолира, обмислят се и варианти за реконструкция на столовата.

Валери Добрев възпя козар, спечели приз - пише на последната си страница вестника. дългогодишният фотограф и майстор зад камерата е спечелил специалната награда на журито на кинофестивал в Русе. Там Валери е участвал с творбата си "Малки истории, селски -2", която разказва за козар от Зл.Поле.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини