Димитровград получи Светилището на нимфите край Каснаково

Светилището на нимфите край Каснаково се предоставя за ползване от Общината за срок от 5 години

За срок от 5 години Община Димитровград получава безвъзмездно 40 дка земя, която е част от археологическия паметник на културата „Светилище на нимфите” край Каснаково, за това информираха от Областна администрация -Хасково.

Освен Димитровград, община Ивайловград също получава безвъзмездно римската вила "Армира" и античния некропол. Имотите са собственост на Министерството на куртурата и се предоставят с решение на Министерски съвет, за да могат общините да изпълнят проекти за популяризиране на културното си наследство, поясниха от администрацията.

По схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции” по ОП „Регионално развитие" община Димитровград ще реализира проект „Развитие на туристическа атракция – Светилище на нимфите и Афродита”, уточняват от администрацията на губернатора Ирена Узунова.

Имотите се предоставят за безвъзмездно управление за пет години след приключването на дейностите по проектите. Фактическото предаване на имота край Светилището на нимфите в димитровградско ще се извърши на 18 октомври тази година в присъствието на юрист от Областна администрация Хасково и представител на Министерството на културата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини