Проект помага да съчетаваме личния с професионален живот

Община Димитровград подаде в Министерството на труда и социалната политика проект, който ще насърчава заетостта чрез съвместяване на личния и професионален живот. Разработката е по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а партньор на Димитровград е италианската община Форли, коментираха от местната администрация.

Идеята е да се мотивират и ангажират местните заинтересовани страни в общината, така че да се създадат предпоставки за съчетаване на личния, семеен и професионален живот на хората, да се насърчи заетостта и подобри качеството на живот, обясниха от администрацията. Инициаторите целят още да проучат и анализират добри национални и европейски практики и инициативи.

Едно от конкретните неща, залегнали с проекта е  да се разработи общинска стратегия за насърчаване на заетостта чрез осигуряване на работни места, да се създаде партньорска мрежа от градове, провеждащи активна политика в тази област. Предвидени са още различни обучения, отпечатване на наръчник за добри практики, ортганизиране на конференция. Общатата стойност на проекта е 198 806 лв., а продължителността година и половина.    

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини