Белгийска доброволка пътува с велосипед до новата си мисия

Каат дойде в Димитровград след двуседмично пътуване от Виена

Белгийската доброволка Каат ван дер Боше пропътува с велосипед разстоянието от Виена до Белград за две седмици. Младата ентусиастка вече е част от екипа на Детския и Младежки център в Димитровград, където ще остане една година и ще преподава френски език и спортни дейности.

Тя пое на колело от Виена на 18 септември и вчера пристигна в Белград. За да успее навреме за началото на мисията си Каат е взела влака от Белград до тук. За Димитровград разказа, че най-много я впечатлила зеленината и спокойствието. 

Заедно с Каат в Димитровград преди дни дойдоха и още двама доброволци по линия на Европейската доброволческа служба. Агне Сабалиаускаиме е от Литва, а Янис Бурхарт от Германия. Агне ще се занимава с преподаване на изкуство и ще работи в галерия "Петко Чурчулиев", а Янис ще преподава немски език и музика на децата в центъра.

Доброволците са тук по проект, разработван от Детския център под надслов "Доброволци в града на мечтите". Той е по линия на програма "Младежта в действие" на Европейската доброволческа служба, припомни днес директорът на центъра Христина Ташева.

Доброволците - Агне, Каат и Янис
Като любител на колоезденето Каат веднага се запозна с представители на местния клуб по колоездене "Обороти", които обещаха да я вземат на обиколки из региона и страната

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини