Гърци идват на среща по проекта за киноложкия център в парк Марица

Парк Марица ще приюти Киноложкия център по българо-гръцкия поект

Първата среща, поставяща началото на проекта за изграждане на Киноложния център в Димитровград ще се проведе идния вторник, 18 октомври в сградата на общинска администрация, казаха от там. За тази цел тук ще пристигнат партьорите на Димитровград в разработката от гръцката община Александурполис - Триантафилос Мамацопулос, който е ръководител, финансовият координатор Марианна  Кадоглу и зам.кметът на Александруполис Николаос Горцис.

Ръководител на проекта от българската страна, която е водещ партьор е зам.кметът Росен Кузев. В екипа влизат още координаторите Дарина Попова-Илиева, Зорница Тодорова и Георги Апостолов.

Припомняме, че на 14 март тази година община Димитровград подписа договор с управляващия орган на Европейската програма за териториално сътрудничество “Гърция –България 2007-2013 г.” Проектът се казва “Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград”, а неговата стойност е 1 016 669, 80 лева.

Предвидено е той да стартира на 14 март тази година и да приключи на 13 септември 2012 година. Мястото на изграждане на киноложкия център е парк Марица.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини