През ноември почват Киноложния център, обжалване бави проекта

Така ще изглежда сградата за обучения в киноложкия център, който ще бъде изграден близо до Разсадника в парк Марица

Вероятно в началото на ноември ще бъде направена първа копка на Киноложкия център в парк Марица, който се изгражда по българо-гръцки проект, това прогнозира пред журналисти зам.кметът на общината и ръководител на проекта от българска страна Росен Кузев. Днес в тукашната администрация бе първата среща на екипите по проекта, реализиран по програмата за европейско териотриално сътрудничество "България-Гърция 2007-2013 година".

Общата стойност на разработката е 1 016 669 лв., като водеща страна е община Димитровград, а партньор гръцката община Александруполис. Доволни от сътрудничеството с Димитровград са зам.кметът на Александуполис Николаос Гоцис и ръководителят на проекта от гръцка страна Триандафилус Мамацопулос, които казаха, че ще подкрепят българската страна в разработката. Те припомниха, че в гръцкия град Ферес вече има изграден такъв киноложки център, което е практика за повечето европейски държави.

Първа среща на партьорите по проекта за изграждане на Киноложкия център бе проведена днес в общината

Основната работа ще свърши българската страна, която вече е обявила процедура за избор на изпълнител. Конкурсът е спечелен от димитровградската фирма "Ти ви Би", а в надпреварата са участвали общо 4 фирми. Една от тях - "Главбулгарстрой Тонзус" е обжалвала процедурата, а Комисията за защита на конкуренцията я оставила без уважение. Предстои 14-дневен срок за евентуално обжалване пред ВАС и едва тогава може да започне същинската работа по проекта, каза Росен Кузев.

Той припомни, че Киноложкият център ще е разположен на площ от над 16 декара в парк Марица близо до Разсадника. Ще има сграда с конферентна зала с 50 места, стаи за персонала, както и два затревени терена за прожедване на киноложки състезания. По проект са предвидени още оборудване на залата с мултимедия, провеждане на различни обучения, подготовка на брощури и дипляни за популяризиране на дейностите в разработката. Тя приключва през септември догодина, когато е планувана международна киноложка изложба.

Макет на храм "Света Богородица" край Ферес получи като дар зам.кметът Росен Кузев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини