Ремонтират училището в Крепост по българо-гръцки проект?

Ако бъде одобрен, проектът за ремонт на училището в Крепост, то той ще е съвместен с Гърция, уверяват от общината

По съвместен българо-гръцки проект да бъде ремонтирано училище "Хр.Ботев" в село Крепост - в тази посока работи общината в Димитровград, коментира пред журналисти зам.кметът Росен Кузев.

От тукашната администрация чакат отговор по разработка, в която водеща страна ще е Гърция, а програмата е за Европейско териториално сътрудничество "България-Гърция 2007-2013 г.". Школото в димитровградското село ще е едно от първите, където ще бъдат внедрени енегроспестяващи мерки, ако проектът получи одобрение.

По още две разработки кандидатства Димитровград, едната е за ремонт на пътя Димитровград -Горски извор-Каснаково, за който по проект се искат 1 200 000 лв. Така ще се подобри достъпа на туристи до Светилището на нимфите край Каснаково, твърдят от местната администрация.

 

Затвореното училище в Черногорово ще се превърне в център за настаняване на бездомни лица от областта

Другата е за ремонт на неработещото училище в Черногорово, което ще се превърне в Център за настаняване на безпризорни лица. За това от общината в Димитровград се похвалиха още през месец май, когато се заговори за проекта. Там ще бъдат настянявани деца с увреждания от Хасковска област, които няма къде да живеят.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини