Учениците почиват в деня след изборите

Ден без училище ще бъде 24 октомври постанови министърът на образованието Сергей Игнатов

Учениците и в димитровградска община няма да учат на 24 октомври, понеделник, деня след изборите, потвърди експертът в образованието към Общината Валери Славов. Причината е заповед на министър Сергей Игнатов, която е заради гласуването за президент и местна власт.

В деня на изборите много училища в димитровградско ще приютят избирателни секции, това ще попречи на провеждането на часове на следващата сутрин, поясни Славов. Същото ще се повтори, ако на 30 октомври има балотаж в община Димитровград. Тогава понеделник - 31 октомври отново няма да има училище.

Евентуалният балотаж съвпада и с т.нар. есенна ваканция -от 29 октомври до 1 ноември. Тя е утвърдена от просветното министерство и е заради Деня на народните будители.

От Регионалния образователен инспекторат напомниха, че коледната ваканция ще е от 24 декември до 8 януари включително, а междусрочната е от 23 до 26 февруари. През пролетта на идната година учениците от 1 до 11 клас ще почиват от 7 до 16 април. Пролетната ваканция ще започне от 12 април, а заради матурите няма да има училище на 21, 23 и 25 май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини