С гърци правим киноложки център -преглед на печата

519 815 лв. ще бъдат вложени в изграждането на Коноложния център в парк Марица - пише на своите страници днес вестник "Тракия 21 век", който излиза от печат в петък. Проектът е съвместен с Гърция, гости от съседната държава посетиха Димитровград и заедно с представители на местната администрация разясниха проекта пред журналисти. Киноложкият център ще е разположен на терен от 16 дещкара, ще има зала за конференции с 50 места, както и игрища за състезания.

По 200 лв. бонус раздаде "Неохим", инициативата е по повод 60-тия юбилей на завода в началото на ноември. Ако финансовите резултати в последните месеци на годината са добри за неохимци ще има и коледна премия, обещават от ръководството.

"Нимфите" вече на Димитровград, друга тема от новия брой на "Тракия 21 век". Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа държава преотстъпи за безвъзмездно ползване близо 40 000 декара държавна земя в района на Светилището на нимфите край Каснаково. Причината е проект, които ще реализира общината и ще цели привличане на туристи.

На страница "Лица" седмичникът среща читателите си с Христо Тодев- търсач и откривател от Димитровград. Какво кара счетоводителят от "Неохим" да търси нови и нови преживявания разказва очеркът на Мария Василева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини