Чудотворна икона пристига днес, затварят кръстовища за два часа

В навечерието на миналогодишния Димитровден тук пристигна частица от Божия кръст

Чудотворната икона на Св Богодица Златна ябълка ще пристигне тази вечер в Димитровград, носена лично от Пловдивския митрополит Николай. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още преди седмици реликвата се пази в манастир в асеноградския квартал Горни Воден и според поверието помага на бездетни жени да се излекуват.

Програмата на празника ще започне в 17,00 часа на пл. „България”, където ще пристигне Пловдивския митрополит Николай, заедно с Чудотворната икона.

Ритуал по посрещането и тази година е подготвил танцов ансамбъл „Звездица”, след това ще бъде отслужен молебен към иконата на Света Богородица.

От 17,45 часа ще тръгне литийно шествие до храм „Свети Димитър”, в което ще се включат официалните гости, свещеници, хора при Пловдивската духовна семинария ,Забавно-духов оркестър, танцьори в народни носии, и много богомолци. В Храма ще бъде отслужена празнична Вечерня, а чудотворната икона на „Света Богородица Златна ябълка” ще бъде изнесена за всеобщо поклонение. Реликвата ще остане в димитровградския храм до неделя, 30 октомври.

Заради ритуала по посрещането има заповед на временния кмет Красимир Минев, с която се затварят бул.”Г. С. Раковски” в участъка от кръстовището с ул.”Хр. Смирненски” до кръстовището с улица „Кирил и Методий”, от 17,00 часа до 18,00 часа. ( Затварят се за ползване изцяло кръстовищата с ул.”Цар Борис” и ул.”Анри Барбюс”.

Ще бъде невъзможжно преминаването по  бул.”Г. С. Раковски” в участъка от кръстовището с ул.”Цар Борис” до кръстовището с ул. „Гоце Делчев”, за времето от 18,00 до 19,00 часа (затварят се за ползване изцяло кръстовищата с ул.”Цар Симеон”, ул.” Кирил и Методий”, ул. „Груди Кирков”, ул. „Отец Паисий”).Забранява се спирането и паркирането в посочените участъци и време, казаха от общината.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини