ГЕРБ: В изборите доказахме, че сме отбор

От ГЕРБ обявиха, че са доволни от резултата на партията в общината по време на вчерашния вот

И ПП ГЕРБ отдаде заслуженото на своите избиратели и благодари за подкрепата по време на местните и президенски избори вчера. Това се случи на пресконференция в офиса на пратията, където кандидатът за кмет Иво Димов заяви, че е доволен от изборните резултати. Той не пропусна да поздрави и опонента си Катя Панева от "Да за Димитровград" в предстоящия балотаж тази неделя.

ГЕРБ е първа политическа сила в община Димитровград, така е и в Общинския съвет, каза Димов и подчерта, че това до голяма степен се дължи на позитивната и градивна кампания на партията през последния месец.

Освен с 11-те си съветника, хората на Борисов се похвалиха и с кметове в четири села - Странско, Горски извор, Черногорово и Добрич, където подкрепиха независимия Марин Маринов. В други седем села ГЕРБ отива на балотаж на 30 октомври. а в три населени места - Меричлери, Крепост и Сталево партията губи.

Според лидера на ГЕРБ в Димитровград Катя Чалъкова, структурата е спечелила благодарение на екипната си работа, а подкрепата за Иво Димов е и подкрепа за политиката на партията на национално ниво. Чалъкова подчерта, че за балотажа ще се търси рамо на симпатизанти от левите формации, които имат желание да направят своя мажоритарен избор. Според Иво Димов, партията няма намерение да се коалира, защото е доказала, че може да управлява. Той се надява в новия ОбС да има едно конструктивно мнозинство, където ще се спазва добрия тон.

На втория тур ГЕРБ ще се цели и в огромния брой негласували избиратели на първия тур в общината. Д-р Вълчо Митрушев призова хората да подкрепят Иво Димов, който е доказал, че работи за Димитровград.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини