Влакът се върна, димитровградската гара живна

Оживление цареше днес по обяд на ЖП гарата в Димитровград, причината е във възстановеното от вчера следобед движение по ЖП линията до Първомай. Както вече писахме, след 16:00 часа вчера бе пуснат и първия влак по ремонтирата отсечка до Първомай. Линията обаче, все още не е електрифицирана, за това предстоят допълнителни реконструкции по ел.стълбовете, коментираха днес от ръководството на димитровградската гара.

Пак от там уточниха, че движението на автобуси между Димитровград и Първомай е спряно напълно, влакове ще се движат по разписанието, поставено вътре в гарата. Служителите опровергаха и информацията, че в светлата част на деня придвижването до Първомай ще е с автобуси, а след 16:00 часа с ЖП транспорт.

От промяната най-доволни бяха студентите, пътуващи до Пловдив и пенсионерите от селата по същата линия. Тончо Кирев пътува през два дни до Скобелево, където има къща с градинка. Мъжът разказа, че автобуса вземал разтоянието за 1 час, а с влак то е 30 мин. Според Ванчо Господинов, дума не може да става за сравнение между двете транспортни средства по отношение на чистотата. "Често когато вали дъжд, същото се случваше и вътре в автобусите на БДЖ", категоричен е пенсионерът. Сега обаче, всички са доволни, че се возят в новите мотриси на железниците. Движението с автобуси между Димитровград и Пловдив започна след старта на реконструкцията на отсечката през март 2009-та година.

Пенсионерите са най-доволни от промяната в начина на придвижване до Първомай
Влакът до Пловдив
Разписанието на гарата вече е в сила

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини