Край на промоцията: БДЖ върна рейса до Първомай преди обяд

Пет дни след като пуснаха движението с влак по новата и все още неелектрифицирана ЖП линия до Първомай, от БДЖ пак качват пътниците на автобуси. От утре до 9 декември два от влаковете - в 9:45 и 11:30 ще бъдат сменени с рейсове. Причината е в продължаващи ремонтни дейности по трасето, уточниха за Dimitrovgrad.bgvesti.net от ръководството на гарата в Димитровград.

За решението, и пътници и жп служители били уведомени в последния момент, което наложило поставянето на пояснителни бележки под разписанието вчера. Поредната промяна в начина на придвижване до Първомай създаде хаос на гарата в Димитровград и навалица пред разписанието.

Струпване пред разписанието днес, пътниците се чудеха какво става

Димитровградчанка, пътуваща утре в тази посока се ядосваше, че ще замалко да изпусне транспорта, защото не знаела за промяната, а часовете на тръгване на отпадналите влакове и рейсовете не съвпадат. "На луди ни направиха", коментира пенсионер, родом от Скобелево. Според него, не е било нужно преди седмица да се пускат мотрисите, щом ремонтът по линията не е приключил. "Чакахме толкова време, можехме и до Нова година да изтърпим", казва мъжът.

Хората се ядосваха на поредната промяна в БДЖ

Както вече писахме преди пет дни, след 16:00 часа на 9 ноември бяха спрени от движение автобусите по ремонтирата жп отсечка до Първомай. В рамките на това време по линията се движеха само влакове.

Обявата, информираща за поредната промяна в придвижването до Първомай

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини