Нов проект осигурява средства за безопасен труд във фирмите

Новата схема под надслов „Безопасен труд”в рамките на  Оперативна програма “Човешки ресурси” започва да се реализира и на теририторията на хасковски регион, казаха от регионалната служба по заетостта в Хасково.

Това е мащабна програма за подпомагане на бизнеса у нас за подобряване на условията на труд. Тази схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е насочена към малки, средни и големи предприятия в качеството им на работодатели, които имат възможност да подават проектни предложения.

Основната цел е подобряване условията на труд в предприятията при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Според експертите, това ще допринесе да се адаптират фирмените управленски процеси към нов подход при регламентирането и нормирането на труда и изграждането на съвременна система от трудови стандарти.

Очаква се най-малко 350 предприятия да бъдат подпомогнати и с 25% да намалеят трудовите злополуки и професионални заболявания при подкрепените работодатели. Минималният размер на един проект е 50 000 лв., а максималната стойност не трябва да надвишава 200 000 лв.

 

За малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране от страна на кандидата. За големи предприятия съфинансирането е в размер на 20% от стойността на договора. Продължителността на договора по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ не може да надвишава 12 месеца, е друго от условията по разработката.

Общият бюджет на новата схема по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за цялата страна е на стойност 70 млн. лв., поясниха от Регионалната служба по заетостта в Хасково.

Работодателите, които желаят да се включат в проекта, могат най-късно до 21 декември 2011 година  да подават своите предложения в Бюрото по труда в Димитровград.  

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини