И сградите по бул.Трети март стават туристистическа забележителност?

Централна градска част и парк "Пеньо Пенев" са двата туристически обекта, с които Димитровград участва в проекта АТРИУМ за тоталитарните дестинации в Европа

Още един обект от Димитровград има шанс да влезе в международната туристическа дестинация, част от която е града ни, заедно с още седем страни от Европа. Това съобщи днес ръководителят на димитровградския екип по проекта АТРИУМ Живка Шишкова.

Става дума за сградите, разположени по бул."Трети март" и старата част на някогашния квартал "Толбухин". Заедно с координаторът Жени Алескандрова и счетоводителят на разработката от наша страна Златка Хубенова, Шишкова участва в третата среща на членовете в проекта, която се проведе в Румъния през тази седмица.

Именно там е станало ясно, че всяка страна може би ще бъде представяна в дестинацията с девет обекта, вместо досегашните шест. За България  забележителностите от времето на социализма са НДК, Борисовата градина, паметникът на Съветската армия, камбаните "Знаме на мира" и др. Тук са включени и димитровградската централна градска част, както и парк "Пеньо Пенев".

В края на януари димитровградският екип по проекта за тоталитарните дестинации ще подготви презентация, за да отчете стореното до момента и предстоящите дейности.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Сградите по бул "Трети март" също вероятно ще станат туристически обект
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини