Раздадоха наградите на творците в конкурса срещу насилието

Част от отличията връчи председателят на Общинския съвет Стефан Димитров

597 ученици от 1-ви до 7 -клас в димитровградските училища се включиха в конкура на Общината, местната комисия за борба с противообществените прояви и Детски и Младежки център под надслов "Не на насилието".

На 15 ноември в школата едновременно течеше проявата, насочена срещу насилието. В няколко направления имаха право да творят децата, най-много са те в конкурса за рисунка, където се включиха 447 деца. 74 ученици писаха разкази по темата за агресията, а идеи за плакат показа 46 деца.

Журито доста се затрудни, но в крайна сметка раздаде общо 78 награди в различните направления. Третокласникът Кристиян Ангелов от ОУ "Ал.Константинов" е първи в своята възрастова група 1-3 клас при рисунките. От същото училище е първенецът при рисунките във втора възрастова група 4-5 клас Добромир Михайлов. Две първи места присъди журито в трета възрастова група в тази категория, те са за Деница Христова и Борислава Бонева от ОУ "Ал.Константинов".

В направлението за плакати в първа възрастова група бе дадена само една награда, тя е за Жулиета Гочева /3 клас/ от ОУ"Пенчо Славейков". Явора Запрянова /ОУ" Ал.Константинов"/ и Георги Делчев /"ОУ П.Славейков"/ си делят втото място в раздела за плакати на тема "Не на насилието". Виктория Петкова, седмокластичка от училището в Черноконево  е първа във възрастовата група 6-7 клас.

Директорът на хуманитарната дирекция към Общината Милена Тодева също поздрави отличените деца

Като майстори на разказа по темата насилие се отличиха Иво Камбуров от Алеко, Мартим Сестримски от ПМГ "Ив.Вазов" и Димана Маринчева от ОУ "П.Славейков". В трета възрастова група, раздел лично творчество наградите грабнаха Йоана Симеонова и Йована Ташева и двете от СОУ"Васил Левски".

Зам.кметът Росен Кузев също награди участниците в конкурса

В категорията есе първи награди взеха Антонио Бушев /ОУ "П.Славейков"/ и Маринела Събева /СОУ"Любен Каравелов"/.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини