Решават за ледената пързалка в Димитровград утре

Ако Общинския съвет даде съгласие, пързалката ще бъде поставена на площада пред общината

Ледена пързалка да бъде временно поставена на площада пред общината в Димитровград по време на Коледните и новогодишни празници тази година предлага кметът Иво Димов в докладна, адресирана до Общинския съвет. Дописката ще бъде коментирана на утрешната сесия на ОбС.

За тази цел градоначалникът предлага на вниманието на общинарите схема за разполагане на временен преместваем обект, така както се изисква  според Наредбата по чл.56 от Закона за устройство на териториите. 

В докладната кметът дава идея да се допълни решението на ОбС-Димитровград, с което при разполагане на атракциони по бул."България" и зона "Център" не се заплащат такси по Наредба №10. Зоната пред Общинска администрация също да влезе в това решение, е искането на Иво Димов.

Идеята да има ледената пързалка в Димитровград получи гласност след среща на кмета с деца от градините в началото на тази седмица. Снощи по време на разговори на градоначалника с Общинския ученически парламент също бе засегнат и този въпрос. Младите хора настояха да има такава пързалка, заедно с овеселително влакче и огромен шах. Утре съгласие за поставянето на леденото забавление трябва да дадат общинските съветници.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини