Презентират още един проект за децата в Димитровград

Още един проект ще подпомага развитието на димитровградските деца за две години

„В хармония със себе си и света” е името на поредния проект, който ще бъде официално представен утре от 15:00 часа в зала "Гросето" в Димитровград.

Неговата стойност е малко над 384 000 лв., като цялата сума е предоставена по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, поясниха днес от Общината. 

В продължение на 25 месеца 101 деца със специални образователни потребности и техните родители, 400 деца и ученици, всички на възраст от 3 до 15 години ще се обучават в най-разнообразни дейности.

Проектът включва музикотерапия, театрално изкуство, рисуване, грънчарство и моделиране, керамика и апликиране, лечебна гимнастика, спортно ориентиране, баскетбол, тенис на маса, народна топка, футбол, карате, консултиране на родители, приятели на Питър Пан, терапевтична езда, плуване в закрит и открит плувен басейн.  
    

30 учители, които ще бъдат обучени в СУ „Св. Кл. Охридски” ще се включат с преподаване в разработката. Партньори са общо девет училища и три детски градини на територията на община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

    

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини